Perníkový adventní věnec

Recepty, Zdobení

Suroviny

Nedávala jsem tady přímo recept, protože tenhle věnec je udělaný už ze zbytku těsta. Ale jestli chcete mít vážně výborné a chutné perníčky, tak doporučuji tento recept. Jedno těsto váží nějaké dvě kila, takže z něho dostanete cca 100 malých perníčků. A pokud vám zbyde, tak si nachystejte 4 stejné díly a postup už je níže.
300 g teplého medu
250 g másla
1,2 kg polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
400 g moučkového cukru
vanilkový cukr
4 vajíčka
vajíčka na potírání
perníkové koření kterého dávám vždy 4 lžičky

Postup přípravy receptu

  1. Zbylé těsto jsem si rozkrojila na čtyři stejné části.

  2. Ze tří jsem ušolichala stejně hrubé a dlouhé válečky cca 30 cm.

  3. Zamotala je do klasického pleteného copu a spojila dohromady.

  4. Do čtyř míst jsem dala ty hliníkové kalíšky ze svíček a dala péct na 180°C dohněda.

  5. Poslední kus těsta jsem vyválela tak, aby byl stejně široký jako celý věnec.

  6. Upekla v troubě na stejnou teplotu a po vychladnutí jsem ho dala pod věnec a celé ozdobila.

  7. A nezapomeňte vše potřít rozkvedlaným vajíčkem!:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!