Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 450 g vepřových jater
- 150 g uzené slaniny -měla jsem gazdovskou
- 1 větší cibule
- 1/2 čerstvé papriky-měla jsem červenou masitou
- 1 PL sušené bazalky (nemusí být)
- 1 PL sezamových semínek
- 3 PL sojové omáčky
- 1/2 kostky zeleninového bujónu
- 150 ml horké vody
- hladká mouka na obalení jater
- kdo má rád-1 PL nasekaného libečku na závěr
Postup Rychlá vepřová játra na slanině a sezamu
Postup přípravy receptu
-
Játra omyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm silné plátky a po stranách nařízneme, aby se nám při restování nekroutila.
Slaninu a papriku nakrájíme na silnější špalíčky, cibuli na půlměsíčky.
Na větší pánvi- použila jsem průměr 26 cm- na 1 PL tuku necháme 2 minuty osmahnout nakrájenou slaninu, pak k ní přidáme nakrájenou cibuli a 3 minutky společně orestujeme.
Mezitím si obalíme játra v hladké mouce (kdo chce, může před obalením lehce játra opepřit).
Osmaženou slaninu s cibulí vybereme z pánvičky ven, do výpeku dáme 1 PL sezamových semínek a hned poklademe plátky obalených jater, které osmažíme z obou stran po 2 minutách.
Pak podlijeme 150 ml horké vody, přidáme 3 PL omáčky,rozdrobíme 1/2 kostky bujonu, přisypeme bazalku, orestovanou slaninu s cibulí, přidáme nakrájenou papriku, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni necháme probublávat 10 minut. Kdo chce a má, může těsně před vypnutím přidat nasekaný libeček. Hodí se pečivo, rýže, já jsem měla nové brambory.