Vepřová panenka ve slanině na žampionech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Vepřová panenka
čerstvé žampiony
anglická slanina -delší plátky
1 cibule
sůl
pepř
olej
1 lžíce hladké mouky
Záměrně neuvádím množtví, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na cca 3 cm kousky.

  2. Osolíme a opepříme ji ze všech stran.

  3. Každý kousek zabalíme do delšího plátku slaniny a zajistíme párátkem.

  4. Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a zbytek slaniny na nudličky.

  5. Ná pánvi rozehřejeme olej a na něm panenku z každé strany opečeme cca 3 minuty a odložíme mezi dva talíře, abychom ji udrželi teplou.

  6. Na výpek dáme cibuli, žampiony a zbytek slaniny a restujeme dorůžova.

  7. Pak směs zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme cca 1 a 1/2 dcl vody. Šťávu dobře provaříme, ke konci přidáme opečené panenky a necháme je prohřát.

  8. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!