Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Vepřová panenka
- čerstvé žampiony
- anglická slanina -delší plátky
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- Záměrně neuvádím množtví, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.
Postup Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na cca 3 cm kousky.
Osolíme a opepříme ji ze všech stran.
Každý kousek zabalíme do delšího plátku slaniny a zajistíme párátkem.
Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno a zbytek slaniny na nudličky.
Ná pánvi rozehřejeme olej a na něm panenku z každé strany opečeme cca 3 minuty a odložíme mezi dva talíře, abychom ji udrželi teplou.
Na výpek dáme cibuli, žampiony a zbytek slaniny a restujeme dorůžova.
Pak směs zaprášíme moukou, mírně osmahneme a zalijeme cca 1 a 1/2 dcl vody. Šťávu dobře provaříme, ke konci přidáme opečené panenky a necháme je prohřát.
Podáváme s vařeným bramborem.