Námořnické maso
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,3 kg brambor
- 0,5 kg vepřového masa
- 350 g cibule
- olej
- 1,5 lžíce polohrubé mouky
- červené víno
- sůl
- pepř
Postup Námořnické maso
Postup přípravy receptu
-
Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, než pustí šťávu. Podlijeme troškou vína. Asi tak 1 dl. Povaříme, dolijeme vodou (3/4 l) a podle potřeby zaprášíme polohrubou moukou (1,5 lžíce). Aby byla středně řídká a prolila se mezi brambory.
Oloupeme brambory a nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné, naskládáme do vymazaného pekáče. Jednu vrstvu naspod a po stranách, osolíme, opepříme.
Naskládáme vrstvu cibule (200 g), nakrájené na kolečka a zalijeme půlkou omáčky, ve které bude všechno maso.
Rozložíme ostatní brambory a zalijeme zbytkem omáčky.
Dáme do trouby a pečeme, dokud brambory nezměknou, cca 1,5 hodiny.