Námořnické roštěnky s pečenou rýží
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g hovězí roštěné
- 100 g anglické slaniny
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1/4 většího celeru
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce hořčice
- 200 ml zakysané smetany
- 2 lžíce octa
- sůl
- pepř
- 1 hrneček sypané rýže
- olej
- voda
Postup Námořnické roštěnky s pečenou rýží
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvílí smažíme.
Poté k zelenině přidáme maso i s výpekem, podlijeme vodou a dusíme doměkka ((já dělám v papiňáku). Když je maso měkké, vyjmeme ho a uchováváme v teple.
K zelenině přidáme dle potřeby vodu a rozmixujeme (ale nemusíte, záleží na vás), přidáme hladkou mouku, hořčici, ocet a zakysanou smetanu, dle chuti osolíme a opepříme a chvíli povaříme.
Rýže: Do rozpáleného oleje nasypeme dobře propláchnutou rýži, osmažíme, zalijeme hrnečkem a půl vody, dle chuti osolíme, chvíli povaříme, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 15-20 minut.