Námořnické brambory s krkovičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1 kg brambor
250 ml šlehačky
sůl
pepř
červená paprika
2 větší cibule
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a rychle osmahneme na oleji. Vyjmeme ho z pánve a do ní vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme a cibuli dáme na dno pekáče.

  2. Maso vložíme na cibulku. Na maso poskládáme syrové brambory pokrájené na plátky cca 1 cm silné a osolíme, můžeme je posypat vegetou. Zalijeme šlehačkou a pečeme nejprve 30 minut zakryté a pak asi tak 20 minut odkryté dozlatova.

  3. Podáváme se salátem nebo sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!