Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olej
- 1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá oloupaná rajčata)
- 1 menší plechovka rajského protlaku
- 100 g oliv (zelených či černých, dle chuti)
- 1 lžíce mouky na zahuštění (použila jsem bezlepkovou)
- sůl
- pepř
Postup Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nadrobno nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. ¨
Obojí orestujeme na oleji do zeskovatění.
Přidáme drcená rajčata, protlak, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut.
Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji moukou rozmíchanou v trošce studené vody.
Vmícháme olivy nakrájené na třetiny, krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme.
Servírujeme s těstovinami nebo rýží.