Rajčatovo-olivová omáčka na těstoviny/rýži

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
3 stroužky česneku
olej
1 plechovka drcených rajčat (nebo 4 čerstvá oloupaná rajčata)
1 menší plechovka rajského protlaku
100 g oliv (zelených či černých, dle chuti)
1 lžíce mouky na zahuštění (použila jsem bezlepkovou)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. ¨

  2. Obojí orestujeme na oleji do zeskovatění.

  3. Přidáme drcená rajčata, protlak, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a za občasného zamíchání vaříme asi 10 minut.

  4. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji moukou rozmíchanou v trošce studené vody.

  5. Vmícháme olivy nakrájené na třetiny, krátce prohřejeme a podle potřeby dochutíme.

  6. Servírujeme s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!