Koláč mlsného zahradníka

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

rozkvas:
10 g žitného kvásku
60 g žitné chlebové mouky
60 g vody
- rozmícháme a asi 12 hodin necháme v teple kvasit.
Dále:
90 g vody
3 lžíce oleje
100 g strouhaného celeru
40-50 g strouhané Nivy
necelá lžička soli
160 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. K vykvašenému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější těsto, které (zakryté proti osýchání) necháme v teple kvasit asi 1-2 hodiny.

  2. Těsto urovnáme do vymazané remosky, posypeme semínky a znovu necháme kynout v teple asi hodinu. Pak upečeme – přibližně 30-35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!