Puding ze sladké brambory

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg sladkých brambor
850 ml mléka
175 g cukru
pár nakrájených mandlí na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Ostrým nožem okrájejte sladké brambory. Opláchněte je a nakrájejte na plátky.

  2. Plátky sladkých brambor dejte do velkého kastrolu. Zalijte je 600 ml mléka a pomalu nechejte vařit, dokud nejsou sladké brambory měkké natolik, aby šly rozšťouchat.

  3. Sundejte sladké brambory z hořáku a šťouchejte, dokud nebudou pryč všechny hrudky.

  4. Přidejte cukr a zbývajících 300 ml mléka do rozšťouchaných sladkých brambor a opatrně zamíchejte, aby se vše smísilo.

  5. Vraťte kastrol na hořák a nechejte směs vařit, dokud nezačne houstnout (měla by dosáhnout hustoty krémové kuřecí polévky).

  6. Přendejte puding ze sladkých brambor do servírovací nádoby.

  7. Ozdobte nakrájenými mandlemi a podávejte teplé či studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!