Ovocný puding v drobence

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
125 g másla
350-400 ml mléka
ananasový (vanilkový) puding
3 lžíce cukru (dle chuti)
hrnek ostružin (nebo jiného ovoce)
případně ještě vanilkový cukr (tresť) a citrónovou kůru...

Postup přípravy receptu

  1. Trochu cukru odsypu na kyselé ovoce a obalím ho v něm. Smíchám mouku se zbylým cukrem moučkou a máslem a prsty vytvořím hrudky - jednoduchá drobenka. Vezmu menší plech, vyložím ho pečícím papírem nebo silikonovou pečící podložkou a rozprostřu doprostřed v cca půl centimetrové vrstvě půlku drobenky. Do drobenky můžu přidat citrónovou kůru.

  2. V kastrůlku uvařím ananasový puding podle návodu, sladím podle zadání, pokud mám kyselé ostružiny, jinak podle kyselosti ovoce. Mohu přidat ještě příchuť vanilky. Svařený puding naliji na drobenkové lůžko. Posypu ovocem a pokryji druhou půlkou posypky.

  3. Peču při 180°C, cca 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!