Jáhlovo-zeleninové placičky
Recepty, Bezmasá jídlaPostup Jáhlovo-zeleninové placičky
Postup přípravy receptu
-
Jáhly spaříme v cedníku vařící vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou (na 1 díl jáhel dáme 2,5 dílu vody) a vaříme při mírnější teplotě asi 13-15 minut doměkka. Jáhly vypneme a necháme pod pokličkou, aby se vstřebala všechna tekutina.
Cuketu nastrouháme na hrubé slzy, lehce osolíme a necháme chvilku v klidu. Mrkev nastrouháme najemno.
K vychladlým jáhlám přidáme nastrouhanou mrkev, najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a vejce. Z posolené odleželé cukety dobře vymačkáme všechnu tekutinu a také přidáme k jáhlám. Vše dochutíme solí a pepřem.
Plech vyložíme pečícím papírem. Mokrýma rukama tvoříme placičky, naklademe na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C asi 20-25 minut. Upečené placičky jsou velmi křehké, plech vyndáme z trouby a placičky na něm necháme chvíli stát, chladnutím zpevní a už se nerozpadají. Podáváme se zeleninovou oblohou.