Mrkvová bábovka hrníčková
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrneček cukru
- 3 hrnečky strouhané mrkve
- 1/2 hrnečku oleje
- 1 hrneček mléka
- 3 vejce
- 2 lžičky jedlé sody
- šťáva z 1 citrónu
- 1/2 hrnečku mletých ořechů
- 1/2 hrnečku rozinek či brusinek
- 1-2 lžičky skořice (podle chuti)
- špetka soli
Postup Mrkvová bábovka hrníčková
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme mrkev najemno.
V míse smícháme suché suroviny - mouku, cukr, sodu, ořechy, rozinky, skořici a sůl.
Přidáme ostatní suroviny - mrkev, olej, vejce, citrónovou šťávu a nakonec mléko dle potřeby. Těsto by mělo být husté jako na lívance.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané bábovky. A pečeme při 160°C cca 45-55 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Upečenou bábovku necháme hodinku odpočinout ve formě, poté vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme nebo polijeme citrónovou polevou.