Mrkvová bábovka hrníčková

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnečky polohrubé mouky
1 hrneček cukru
3 hrnečky strouhané mrkve
1/2 hrnečku oleje
1 hrneček mléka
3 vejce
2 lžičky jedlé sody
šťáva z 1 citrónu
1/2 hrnečku mletých ořechů
1/2 hrnečku rozinek či brusinek
1-2 lžičky skořice (podle chuti)
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme mrkev najemno.

  2. V míse smícháme suché suroviny - mouku, cukr, sodu, ořechy, rozinky, skořici a sůl.

  3. Přidáme ostatní suroviny - mrkev, olej, vejce, citrónovou šťávu a nakonec mléko dle potřeby. Těsto by mělo být husté jako na lívance.

  4. Těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané bábovky. A pečeme při 160°C cca 45-55 minut. Vyzkoušíme špejlí.

  5. Upečenou bábovku necháme hodinku odpočinout ve formě, poté vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme nebo polijeme citrónovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!