Štika na houbách a zázvoru

Recepty, Ryby

Suroviny

6 porcí štiky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička zázvoru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička červené papriky
3 stroužky česneku
sůl
houby (já jsem použila václavky)
1 lžíce sojové omáčky
brambory
mléko
máslo
rozmarýn
olej na potření plechu

Postup přípravy receptu

  1. Štiku nasolíme.

  2. Olivový olej smícháme se zázvorem, kmínem a paprikou a směsí potřeme rybí porce.

  3. Takto připravené ryby dáme do lednice chvilku odležet.

  4. Na troše oleje dusíme houby a podléváme je malinko vodou. Přidáme sojovou omáčku.

  5. Asi po půl hodině dušení hub přidáme porce ryb - nejprve opékáme stranu, kde je kůže.

  6. Postupně takto opékáme 15minut na houbách rybu a průběžně ji otáčíme, aby byla pěkně opečená z obou stran. Ke konci opékání přidáme nahrubo nakrájený česnek. Podáváme s bramborovými pečenými hromádkami:

  7. Z uvařených brambor našleháme bramborovou kaši do které přidáme mléko, máslo a rozmarýn. Kaši plníme do zdobícího sáčku a na olejem vymazaný plech stříkáme hromádky, které pečeme do zlatavé barvy ve vyhřátí troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!