Velikonoční koláček à la volské oko
Recepty, MoučníkySuroviny
- 180 g cukru krupice na rozvar
- 380 ml vody
- 70 g cukru krupice
- 3 bílky
- 65 g cukru moučky
- 2 vanilkové cukry
- 200 g meruňkové zavařeniny
Postup Velikonoční koláček à la volské oko
Postup přípravy receptu
-
Dejte vařit cukr krupici s vodou. Pokud se začne cukerný roztok vařit, začněte šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilkovým cukrem. Cukr moučku si prosejte a odložte prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháte, zalijte cukerný roztok uvařený na 116–120 °C. Snižte rychlost a nechte hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamíchejte cukr moučku. Hmotu nanášejte lžící na pečicí papíry. Vytvarujte důlek na džem.
Volská oka sušte na 100 °C, dokud se nebudou lehce odlepovat od pečicího papíru. Až budou volská oka hotová, vyplňte jejich střed džemem.