Škvarkovo - sádlové rohlíky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 310 ml vody
- 50 g sádla
- 50 g škvarků
- 470 g hladké mouky
- 30 g sójové mouky
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky cukru
- 18 - 20 g čerstvého droždí
Postup Škvarkovo - sádlové rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Nejdříve dáme do pečící nádoby vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé sádlo a jemně nasekané škvarky. Pak smícháme dohromady obě dvě mouky se solí a prosejeme. Přidáme do nádoby, na povrch dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.
Vykynuté těsto rozválíme do kruhu o průměru cca 40 cm. Kráječem na pizzu nebo rádlem rozdělíme na 8 dílů - jako pizzu. Díly svineme do rohlíků a uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Vykynuté rohlíky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme orientačně 15- 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout na mřížce.