Škvarkovo - sádlové rohlíky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

310 ml vody
50 g sádla
50 g škvarků
470 g hladké mouky
30 g sójové mouky
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
18 - 20 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně. Nejdříve dáme do pečící nádoby vlažnou vodu, rozpuštěné, ale vlahé sádlo a jemně nasekané škvarky. Pak smícháme dohromady obě dvě mouky se solí a prosejeme. Přidáme do nádoby, na povrch dáme cukr a rozdrobíme čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto rozválíme do kruhu o průměru cca 40 cm. Kráječem na pizzu nebo rádlem rozdělíme na 8 dílů - jako pizzu. Díly svineme do rohlíků a uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

  3. Vykynuté rohlíky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme orientačně 15- 20 minut. Po upečení je necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!