Vepřová panenka s mrkví a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 200 g vepřové panenky
- 2 středně velké mrkve
- 4 menší žampiony
- 1 lžička másla
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- tymián
- rozmarýn
Postup Vepřová panenka s mrkví a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu.
V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou.
Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme. Podáváme s bramborovou kaší.