Květák s koriandrovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 väčší karfiol (květák)
soľ
mleté biele korenie
8 lyžíc olivového oleja
4 lyžice masla
2 lyžičky čerstvého nastrúhaného zázvoru
šťava a kôra z 2 citrónov
5 lyžíc nakrájaného čerstvého koriandru
5 lyžíc nastrúhaného Čedaru
cca 5 v šupke varených zemiakov

Postup přípravy receptu

  1. Ružičky karfiolu povaríme asi 10 minút. Olej a maslo rozohrejeme, pridáme zázvor, citronóvu šťavu a kôru a koriander a pomaly varíme 2-3 minúty. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  2. Do zapekacej misy dáme na kolieska narezané zemiaky, na ne naukladáme karfiol, naň nalejeme omáčku a posypeme syrom. Grilujeme dozlata. Ako obmenu možno použiť zmes karfiolu a brokolice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!