Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou

Recepty, Ryby

Suroviny

8 porcí lososa
citronová šťáva
200 ml smetany (33%)
1/2 malé skleničky zavařených brusinek
plátek másla
trošku olivového oleje
lžíce pokrájené petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme.

  2. Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme.

  3. Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.

  4. Losos se nám peče a my si uděláme přeliv - na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky.

  5. Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!