Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou
Recepty, RybySuroviny
- 8 porcí lososa
- citronová šťáva
- 200 ml smetany (33%)
- 1/2 malé skleničky zavařených brusinek
- plátek másla
- trošku olivového oleje
- lžíce pokrájené petrželky
- sůl
Postup Losos s brusinkovo-smetanovým přelivem a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa umyjeme, vysušíme, postříkáme citronovou šťávou a osolíme.
Na pánev, nejlépe grilovací dáme malé množství oleje, necháme ho hodně zahřát a lososa zprudka po obou stranách opečeme.
Přendáme do pekáče, na každou porci dáme malou lžičku brusinek a na 15 minut dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C.
Losos se nám peče a my si uděláme přeliv - na pánev, kde jsme opékali lososa si přidáme plátek másla, necháme ho rozehřát, nalijeme smetanu, dáme pár lžiček brusinek a lžíci perželky, vše povaříme 2 minutky.
Losos je upečený, tak ho naservírujeme na talíř a polijeme uvařeným přelivem.