Ředkvičková polévka s květákem a vločkami

Recepty, Polévky

Suroviny

10 ředkviček
1/2 květáku
5 lžic ovesných vloček
1/4 kostky másla
sůl
bujón (nemusí být)
sušená petrželka
2 litry vody
1 - 2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme.

  2. Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut.

  3. Polévku dochutíme solí, nebo bujónem, vlijeme rozšlehaná vejce a necháme přejít varem. Na závěr polévku doplníme petrželkou a odstavíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!