Ředkvičková polévka s květákem a vločkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 10 ředkviček
- 1/2 květáku
- 5 lžic ovesných vloček
- 1/4 kostky másla
- sůl
- bujón (nemusí být)
- sušená petrželka
- 2 litry vody
- 1 - 2 vejce
Postup Ředkvičková polévka s květákem a vločkami
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme.
Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut.
Polévku dochutíme solí, nebo bujónem, vlijeme rozšlehaná vejce a necháme přejít varem. Na závěr polévku doplníme petrželkou a odstavíme.