Ředkvičková omáčka s uzeným masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1-2 lžíce másla (možno napůl s olejem)
- 1,5 lžíce hladké mouky
- uzený vývar
- 1 svazek ředkviček
- 1 lžíce čínské (česnekové) pažitky
- 1 stroužek česneku
- 3 slabší lžičky cukru
- 3 lžičky šťávy z citronu
- sůl a pepř
- ½ kelímku smetany
- Dále:
- vařené uzené maso
- oblíbený knedlík
Postup Ředkvičková omáčka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Omyté ředkvičky nastrouháme a krátce podusíme na lžíci másla, přisypeme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem.
Omáčku prováříme 15-20 minut, mezitím do ní prolisujeme 1 stroužek česneku, mírně opepříme a podle potřeby přisolíme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. Ke konci varu přisypeme jemně posekanou čínskou (česnekovou) pažitku.
Chuť omáčky by měla být spíše slaná, cukr i citronová šťáva by neměly být příliš znát, jsou tam jen pro podtržení chuti ředkviček. Podáváme s vařeným uzeným masem a s knedlíkem (kynutý, karlovarský nebo i bramborový).