Ředkvičková omáčka s uzeným masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

1-2 lžíce másla (možno napůl s olejem)
1,5 lžíce hladké mouky
uzený vývar
1 svazek ředkviček
1 lžíce čínské (česnekové) pažitky
1 stroužek česneku
3 slabší lžičky cukru
3 lžičky šťávy z citronu
sůl a pepř
½ kelímku smetany
Dále:
vařené uzené maso
oblíbený knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Omyté ředkvičky nastrouháme a krátce podusíme na lžíci másla, přisypeme mouku, zasmahneme a zalijeme vývarem.

  2. Omáčku prováříme 15-20 minut, mezitím do ní prolisujeme 1 stroužek česneku, mírně opepříme a podle potřeby přisolíme, přisladíme a okyselíme citronovou šťávou. Ke konci varu přisypeme jemně posekanou čínskou (česnekovou) pažitku.

  3. Chuť omáčky by měla být spíše slaná, cukr i citronová šťáva by neměly být příliš znát, jsou tam jen pro podtržení chuti ředkviček. Podáváme s vařeným uzeným masem a s knedlíkem (kynutý, karlovarský nebo i bramborový).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!