Kakaová roláda s rybízovou marmeládou, čokoládovo-nutellovým krémem a čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
5 lžic polohrubé mouky
5 lžic cukru krupice
1 lžíce oleje
1 lžíce teplé vody
1 vrchovatá lžíce kakaa
Náplň:
1/2 sklenice rybízové marmelády
1/2 litru mléka
1 čokoládový pudinkový prášek (použila jsem Premium pudink hořká čokoláda)
1/2 balíčku vanilkového cukru
5 lžic cukru krupice
60 g nutelly
50 g másla
Poleva:
100 g hořké čokolády (použila jsem 45% z Lidlu)
25 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pomalinku olej a vodu, mouku s kakaem a vyšlehaný sníh z bílků.

  2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 10-11 minut v troubě rozehřáté na 200 °C.

  3. Po upečení roládu ihned zavineme a poté necháme vychladnout.

  4. Připravíme si pudink z 2 lžic cukru, pudinkového prášku a mléka a necháme ho vychladnout.

  5. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme nutellu a znovu vyšleháme.

  6. Potom postupně zašleháváme uvařený pudink.

  7. Na upečený plát těsta rozetřeme marmeládu, poté připravený krém a zavineme.

  8. Roládu polijeme polevou připravenou z čokolády a másla ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!