Meruňkové řezy dvoutěstové

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. spodní těsto:
¾ hrnku bzlp mouky (půl Jizerka, půl směs Labeta)
¾ hrnku mletého máku
špetka soli
1 prdopeč
¼ hrnku moučkového cukru
2-3 PL zakysané smetany
180 g máslové Hery
2. vrchní těsto:
4 celá vejce
½ hrnku cukru krupice
3 PL teplé vody
1 kelímek bílého jogurtu (200 g)
1 dl oleje (řepkový, slunečnicový)
1 vanilkový cukr
¾ hrnku mouky (cca +/3 Jizerka a zbytek směs Labeta)
½ prášku do pečiva
Náplň:
meruňky, mletá skořice, nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. 1. těsto: Sypké suroviny smícháme, přidáme smetanu a Heru a na vále ručně vypracujeme těsto tak, aby se nelepilo. Jde to velmi rychle, v případě lepivosti přidat trochu mouky.

  2. 2.těsto: Celá vejce vyšlehat s cukrem a vodou do husté pěny, pak po částech zašlehat olej. Smíchat mouku, prdopeč a vanilkový cukr, pomalu sypkou směs vmíchat střídavě s jogurtem do ušlehané pěny (ručně, ne robotem).

  3. 1. těsto dlaní roztáhnout na plech vyložený pečícím papírem, poklást ovocem, posypat skořicí a nechat cca 15 min. na 170 °C zapéct. Mezitím připravit 2. těsto, nalít na předpečené řezy a upéct dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!