Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 uzený hovězí jazyk
1 cibule
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
1 velká snítka libečku
voda
Na pyré:
100 ml vývaru z jazyka
4 menší jablka
3 lžíce krenexu
1 lžička granulovaného česneku
1 cm široký plátek másla
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme doměkka (v papiňáku 60 minut).

  2. Měkký jazyk ponoříme do studené vody, poté ho sloupneme a nakrájíme na porce.

  3. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do vhodného kastrolu, přidáme česnek a vývar a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  4. Poté jablka rozmačkáme, přidáme krenex, máslo a již bez pokličky vaříme 3 minuty.

  5. Mezitím ohřejeme naporcovaný jazyk, který podáváme s pyré a šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!