Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 uzený hovězí jazyk
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře
- 1 velká snítka libečku
- voda
- Na pyré:
- 100 ml vývaru z jazyka
- 4 menší jablka
- 3 lžíce krenexu
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 cm široký plátek másla
- sůl podle potřeby
Postup Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme doměkka (v papiňáku 60 minut).
Měkký jazyk ponoříme do studené vody, poté ho sloupneme a nakrájíme na porce.
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kostičky. Dáme do vhodného kastrolu, přidáme česnek a vývar a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté jablka rozmačkáme, přidáme krenex, máslo a již bez pokličky vaříme 3 minuty.
Mezitím ohřejeme naporcovaný jazyk, který podáváme s pyré a šťouchanými bramborami.