Křehký karamelový koláč s meruňkami a borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 a 1/4 hrnku hladké mouky
100 g másla
2 lžíce cukru krystal
2 lžíce vody
Náplň:
meruňky
borůvky
cukr
karamelová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Prosijeme mouku na vál, přidáme cukr, máslo a vodu a zpracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 20 minut odpočinout v lednici.

  2. Vypeckujeme meruňky a osladíme je asi lžící cukru. Připravíme si i borůvky a karamelovou omáčku.

  3. Na pomoučené ploše rozválíme těsto a přeneseme ho do formy. Přebytečné okraje odstraníme a můžeme je použít nakonec při zdobení.

  4. Na těsto rovnoměrně rozvrstvíme rozpůlené meruňky a borůvky a zalijeme je karamelovou omáčkou.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-175°C asi 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!