Křehký karamelový koláč s meruňkami a borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 100 g másla
- 2 lžíce cukru krystal
- 2 lžíce vody
- Náplň:
- meruňky
- borůvky
- cukr
- karamelová omáčka
Postup Křehký karamelový koláč s meruňkami a borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Prosijeme mouku na vál, přidáme cukr, máslo a vodu a zpracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 20 minut odpočinout v lednici.
Vypeckujeme meruňky a osladíme je asi lžící cukru. Připravíme si i borůvky a karamelovou omáčku.
Na pomoučené ploše rozválíme těsto a přeneseme ho do formy. Přebytečné okraje odstraníme a můžeme je použít nakonec při zdobení.
Na těsto rovnoměrně rozvrstvíme rozpůlené meruňky a borůvky a zalijeme je karamelovou omáčkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-175°C asi 35 minut.