Bochánek plněný kokosovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
500 g hladké mouky
30 g droždí
50 g krupicového cukru
150 ml vlažného mléka
špetku soli
250 g majonézy
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
1 vejce na potření
Na drobenku:
30 g hrubé mouky
30 g třtinového cukru
1 PL strouhaného kokosu
30 g másla
Na krém:
300 ml mléka
50 g krupicového cukru
100 g másla
180 ml kysané smetany
250 ml smetany na šlehání
1 kokosový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, 1 KL cukru, 1 PL mouky a trošky mléka si připravíme kvásek.

  2. Zbylou mouku prosijeme, přidáme cukr, sůl, vejce, majonézu, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek, zbylé mléko.

  3. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.

  4. Z mouky, cukru, kokosu a másla uděláme drobenku.

  5. Z vykynutého těsta si uděláme dva bochánky, které necháme ještě kynout.

  6. Bochánky lehce zploštíme, potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C zhruba 30. minut.

  7. Z mléka, cukru, pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme zchladnot. Vychladlý krém vyšleháme s máslem. Vmícháme zakysanou smetanu a ušlehanou šlehačku.

  8. Vychladlé bochánky prokrojíme, naplníme kokosovým krémem. V chladnu necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!