Bochánek plněný kokosovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 50 g krupicového cukru
- 150 ml vlažného mléka
- špetku soli
- 250 g majonézy
- 1 vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 1 vejce na potření
- Na drobenku:
- 30 g hrubé mouky
- 30 g třtinového cukru
- 1 PL strouhaného kokosu
- 30 g másla
- Na krém:
- 300 ml mléka
- 50 g krupicového cukru
- 100 g másla
- 180 ml kysané smetany
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 kokosový pudinkový prášek
Postup Bochánek plněný kokosovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, 1 KL cukru, 1 PL mouky a trošky mléka si připravíme kvásek.
Zbylou mouku prosijeme, přidáme cukr, sůl, vejce, majonézu, rozpuštěné máslo, vykynutý kvásek, zbylé mléko.
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout.
Z mouky, cukru, kokosu a másla uděláme drobenku.
Z vykynutého těsta si uděláme dva bochánky, které necháme ještě kynout.
Bochánky lehce zploštíme, potřeme vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C zhruba 30. minut.
Z mléka, cukru, pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za občasného míchání necháme zchladnot. Vychladlý krém vyšleháme s máslem. Vmícháme zakysanou smetanu a ušlehanou šlehačku.
Vychladlé bochánky prokrojíme, naplníme kokosovým krémem. V chladnu necháme ztuhnout.