Raw Vegan Lasagna
Recepty, Dietní receptySuroviny
- baklažán
- olivový olej
- sůl
- oregáno
- citronová šťáva
- brokolice
- česnek
- kešu oříšky
- piniove oříšky
- houby (Portabella)
- rajče
- cherry rajčátka
- petrželka
- worcestrova omáčka
- sojova omáčka
- bazalka
Postup Raw Vegan Lasagna
Postup přípravy receptu
-
Baklažán (oloupaný) nakrájíme na kolečka, zakapeme olivovým olejem, mírně osolíme a přidáme pár kapek citronu,necháme asi 10 minut louhovat.
Portabellu (jen klobouk) nakrájíme na pruhy a namočíme do sójové omáčky, přidáme trochu oregana.
Brokolici rozsekáme v processoru, spolu s piniovými oříšky, špetkou soli a česnekem.
Veliké rajče nakrájíme na kolečka.
Kešú rozbijeme v processoru, nebo v silnějším mixéru napadrť s trochou olivového oleje, s citrónovou šťávou a s česnekem (dle chutí).
Doprostřed talíře umístíme nejdřív kolečko baklažánu, které jsme nechali předtím odkapat na síťku. Na něj navršíme brokolicovou směs, potom odkapané marinované houby, na houby ochucenou vrstvu kešú a kolečko rajčete, potom vše ještě jednou zopakujeme.
Vršek ozdobíme portabellou a cherry rajčátkem, snítkou zelené petrželky. Boky talíře dozdobíme petrželkou a cherry rajčátky, kolem lasagna rozlijeme opatrně pomoci lžíci sauce (dala jsem do mixéru oliv. olej, kousek rajčete, bazalku, petrželku, sůl, lemon).