Raw Vegan Lasagna

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

baklažán
olivový olej
sůl
oregáno
citronová šťáva
brokolice
česnek
kešu oříšky
piniove oříšky
houby (Portabella)
rajče
cherry rajčátka
petrželka
worcestrova omáčka
sojova omáčka
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Baklažán (oloupaný) nakrájíme na kolečka, zakapeme olivovým olejem, mírně osolíme a přidáme pár kapek citronu,necháme asi 10 minut louhovat.

  2. Portabellu (jen klobouk) nakrájíme na pruhy a namočíme do sójové omáčky, přidáme trochu oregana.

  3. Brokolici rozsekáme v processoru, spolu s piniovými oříšky, špetkou soli a česnekem.

  4. Veliké rajče nakrájíme na kolečka.

  5. Kešú rozbijeme v processoru, nebo v silnějším mixéru napadrť s trochou olivového oleje, s citrónovou šťávou a s česnekem (dle chutí).

  6. Doprostřed talíře umístíme nejdřív kolečko baklažánu, které jsme nechali předtím odkapat na síťku. Na něj navršíme brokolicovou směs, potom odkapané marinované houby, na houby ochucenou vrstvu kešú a kolečko rajčete, potom vše ještě jednou zopakujeme.

  7. Vršek ozdobíme portabellou a cherry rajčátkem, snítkou zelené petrželky. Boky talíře dozdobíme petrželkou a cherry rajčátky, kolem lasagna rozlijeme opatrně pomoci lžíci sauce (dala jsem do mixéru oliv. olej, kousek rajčete, bazalku, petrželku, sůl, lemon).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!