Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 brambory
- 1 mrkev
- kousek celeru
- petržel
- hrášek
- kukuřice (nemusí být)
- houby (mražené, čerstvé popř. sušené)
- 250 ml zakysané smetany nebo kefíru
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky pepře
- sůl
- 1 l vody nebo vývaru
Postup Zakysaná bramboračka na způsob kulajdy
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si pokrájíme na kostičky a spolu s houbami, hráškem a kořením dáme vařit do vody nebo vývaru.
Když je vše skoro měkké, přimícháme prohřátou smetanu promíchanou s moukou, dochutíme a provaříme.
Nakonec přidáme posekaný čerstvý kopr.