Ovocná zakysaná bábovečka(rychlá)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kelímek (200 ml, od smetany)krupicového cukru
2 kelímky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžičku rumu (nebo pár kapek mandlové tresti)
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 zakysané smetany (celkem 400 ml)
ovoce i třeba kompotové okapané

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a dáme všechny ostatní suroviny krom ovoce a vypracujeme hladké, polotekoucí těsto.

  2. Dáme si rozehřát troubu na 150°C a těsně před vložením bábovky do trouby jemně vmícháme do těsta ovoce, nalijeme do připravené formy, nebo na plech a dáme péct na 25-3O minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!