Ovocná zakysaná bábovečka(rychlá)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kelímek (200 ml, od smetany)krupicového cukru
- 2 kelímky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžičku rumu (nebo pár kapek mandlové tresti)
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 2 zakysané smetany (celkem 400 ml)
- ovoce i třeba kompotové okapané
Postup Ovocná zakysaná bábovečka(rychlá)
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, promícháme a dáme všechny ostatní suroviny krom ovoce a vypracujeme hladké, polotekoucí těsto.
Dáme si rozehřát troubu na 150°C a těsně před vložením bábovky do trouby jemně vmícháme do těsta ovoce, nalijeme do připravené formy, nebo na plech a dáme péct na 25-3O minut.