Batátové bramboráčky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400 g batátů - oloupané, nastrouhané
3 vejce
cca 1,5 lžíce hladké mouky
sůl
pepř mletý
majoránka
česnek
olej na smažení
ubrousky na okapání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději jemnější chuť, tak nepřidává nic víc než obvykle.

  2. Nastrouhané batáty zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, strouhaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova menší placičky, které pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak ihned podáváme.

  3. Pro obměnu můžeme k nastrouhaným bramborám přidat strouhaný sýr, slaninu, pár lžiček zakysané smetany + vejce navíc, nebo do směsi přidat kari koření či nasekané bylinky dle chuti.

  4. Lze je použít i jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!