Omeleta z ovesných vloček s hruškou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 3 lžíce jemných ovesných vloček
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 100 ml mléka
- 2 lžičky cukru
- špetka soli
- 1 pěkná hruška
- plátek másla
Postup Omeleta z ovesných vloček s hruškou
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme vločky s moukou, cukrem, špetkou soli, přidáme žloutek a mléko.
Z bílku ušleháme sníh a ten nakonec vmícháme do těsta.
Pánev, která je vhodná i na pečení v troubě vymažeme máslem a nalijeme do ní připravené těsto.
Hrušku přepůlíme, vyřízneme jaderník a nakrájíme na plátky. Plátky hrušky rozložíme na těsto a pánev vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.
Omeletu pečeme asi 15 minut, až těsto přestane lepit.
Hotovou omeletu opatrně přendáme na talíř, lehce pocukrujeme a podáváme teplou.