Omeleta z ovesných vloček s hruškou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3 lžíce jemných ovesných vloček
1 lžíce hladké mouky
1 vejce
100 ml mléka
2 lžičky cukru
špetka soli
1 pěkná hruška
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme vločky s moukou, cukrem, špetkou soli, přidáme žloutek a mléko.

  2. Z bílku ušleháme sníh a ten nakonec vmícháme do těsta.

  3. Pánev, která je vhodná i na pečení v troubě vymažeme máslem a nalijeme do ní připravené těsto.

  4. Hrušku přepůlíme, vyřízneme jaderník a nakrájíme na plátky. Plátky hrušky rozložíme na těsto a pánev vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.

  5. Omeletu pečeme asi 15 minut, až těsto přestane lepit.

  6. Hotovou omeletu opatrně přendáme na talíř, lehce pocukrujeme a podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!