Jogurtové medovníčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 ml jogurtu (nebo kefíru)
- 1 sklenice cukru (200 ml)
- 1 žloutek
- 1 vejce
- 1 lžíce medu
- 1 navršená lžička koření do perníku
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička jedlé sody
- asi 4 skleničky hladké mouky
- Poleva:
- 1 bílek
- 3 lžíce moučkového cukru
- šťáva z půlky citronu
Postup Jogurtové medovníčky
Postup přípravy receptu
-
Vejce a žloutek prošleháme s cukrem a medem, přidáme jogurt, koření a olej. Promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
Vypracujeme těsto - je dost lepkavé, vyválet nepůjde. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Lžičkou, namáčenou ve vodě, nabíráme kousky těsta a na plech děláme malé hromádky, vlhkou rukou je můžeme trošku ztvarovat. Jde to dobře.
Pečeme při teplotě 170 st.C asi 20 minut - dorůžova. Mezitím prošleháme zbylý bílek s cukrem a citronovou šťávou. Rozpečené perníčky vyndáme z trouby a polevou je pomocí mašlovačky potřeme. Pak dáme do trouby dopéct ještě na 10 minut.