Ananasovo-kokosová roláda Piňa Colada
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 120 g polohrubé mouky
- 0,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce teplé vody
- 120 g cukru krupice
- Náplň:
- 1-2 vanilkové cukry, dle chuti
- 1 ztužovač šlehačky (není nutný, pokud máme dost tučnou smetanu)
- 400 ml smetany ke šlehání 33% tuku
- bílý rum na pokapání rolády (není nutné, pro děti nevhodné)
- cca 5 lžic strouhaného kokosu
- cca 350 g okapaného ananasu z kompotu
Postup Ananasovo-kokosová roláda Piňa Colada
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.
Po vytažení z trouby roládu srolujeme i s pečícím papírem a necháme zchladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír a pokapeme bílým rumem.
Smetanu vyšleháme s cukry a dvěma lžícemi kokosu dotuha. Větší částí potřeme plát rolády, který pak posypeme nakrájeným ananasem a pevně roládu zavineme. Zbylou kokosovou smetanou potřeme povrch rolády a nakonec ji celou posypeme kokosem a dáme vychladit a proležet.