Ananasovo-kokosová roláda Piňa Colada

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
120 g polohrubé mouky
0,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
120 g cukru krupice
Náplň:
1-2 vanilkové cukry, dle chuti
1 ztužovač šlehačky (není nutný, pokud máme dost tučnou smetanu)
400 ml smetany ke šlehání 33% tuku
bílý rum na pokapání rolády (není nutné, pro děti nevhodné)
cca 5 lžic strouhaného kokosu
cca 350 g okapaného ananasu z kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu s olejem, mouku s kypřidlem, vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova.

  2. Po vytažení z trouby roládu srolujeme i s pečícím papírem a necháme zchladnout. Pak rozmotáme, opatrně sundáme papír a pokapeme bílým rumem.

  3. Smetanu vyšleháme s cukry a dvěma lžícemi kokosu dotuha. Větší částí potřeme plát rolády, který pak posypeme nakrájeným ananasem a pevně roládu zavineme. Zbylou kokosovou smetanou potřeme povrch rolády a nakonec ji celou posypeme kokosem a dáme vychladit a proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!