Žampionovo - kapustová smetanová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 hlávky kapusty
- 3 brambory
- 6 čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných
- 10 dkg slaniny
- 1 cibule
- 1 sladká smetana (můžeme použít i zakysanou)
- 1,5 l zeleninového vývaru
- sůl
- pepř
- olej
Postup Žampionovo - kapustová smetanová polévka
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na kostičky pokrájené brambory a asi 5 minut za stálého míchání opékáme.
Poté přidáme orestovat na plátky nakrájené žampiony a nakonec kapustu.
Osolíme, opepříme a podlijeme 1,5 l zeleninového vývaru.
Vaříme do změknutí brambor a nakonec vmícháme smetanu, kterou již pouze prohřejeme.
Dochutíme solí a pepřem.