Žampionovo - kapustová smetanová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 hlávky kapusty
3 brambory
6 čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných
10 dkg slaniny
1 cibule
1 sladká smetana (můžeme použít i zakysanou)
1,5 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu a cibuli zpěníme na trošce oleje, přidáme na kostičky pokrájené brambory a asi 5 minut za stálého míchání opékáme.

  2. Poté přidáme orestovat na plátky nakrájené žampiony a nakonec kapustu.

  3. Osolíme, opepříme a podlijeme 1,5 l zeleninového vývaru.

  4. Vaříme do změknutí brambor a nakonec vmícháme smetanu, kterou již pouze prohřejeme.

  5. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!