Marinovaná pomerančová kuřecí prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kůže
pomerančový pepř
sůl
olej
Na marinádu:
3 PL sójové omáčky
šťáva z 1 velkého pomeranče (asi 1dl)
3 stroužky česneku
1 KL sušené bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Prsa rozdělíme ještě na poloviny, aby byla tenčí. Mírně osolíme a posypeme hodně pomerančovým pepřem, který do masa co nejvíc vmáčkneme.

  2. Na marinádu smícháme sójovou omáčku s pomerančovou šťávou, rozdrceným česnekem a rozemnutou bazalkou.

  3. Maso zalijeme marinádou a necháme min. 2 hodiny proležet.

  4. Poté na pánvi rozpálíme olej a maso i s marinádou z obou stran pečeme asi 4 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!