Mini vdolečky jako jednohubky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
500 g mouky polohrubé
20 g droždí
30 g cukru krupice
250 ml mléka vlažného
1 žloutek
30 g másla
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zadělat kváskem, lehce poprášit moukou, aby těsto neokoralo a přikryté nechat vykynout. Uděláme vdolečky, tak že v dlaních uválíme malé kuličky a trochu zploštíme.

  2. Hotové klást na pomoučněný vál, přikrýt utěrkou a nechat kynout. Potom obrátit a opět nechat kynout (přikryté). Trochu vdolečky zmáčknout na placičku, vrchní stranou je klást do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažit dozlatova.

  3. Smažené klást na savý papír pro odsátí přebytečného tuku. Zdobit podle libosti – tvarohem, povidly, marmeládou, šlehačkou atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!