Australský masový koláč
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 700g mletého hovězího masa
- 2 balení=500g+500g listového těsta
- 1 větší cibule
- 2 lžíce škrobu pro přípravu masitých jídel
- worcestrová omáčka
- 3/4 hrnku hovězího vývaru
- 3/4 hrnku kečupu
- sůl, pepř
- 1 vejce
Postup Australský masový koláč
Postup přípravy receptu
-
AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče
V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme škrob, worcesterovou omáčku (asi 2 lžíce- podle chutě), vývar a kečup. Osolíme a opepříme. Vaříme tak dlouho, dokud nebude vše krásně spojené (asi 5 minut). Ochutnáme. Já často dochucuji worcesterovou omáčkou a solí;
Na hladké mouce vyválíme listové těsto. Já měla 2 balení. První balení jsem použila na jeden velký koláč a další na 12 muffinů.
Plátem z těsta vyložíme formu. Dno těsta propícháme vidličkou, aby se nám zbytečně nezvedalo. Vyplníme masovou směsí. Vyválíme další plát, kterým přikryjeme směs. Okraje kolem formy přilepíme bílkem. Nakonec plát opět propícháme a pomažeme vajíčkem.
Pečeme v troubě na 190°C dokud nebude vršek zlatý - asi 20-25 minut. Podáváme s kečupem!!!
PS: velký koláč je méně pracný;
--------------------------------------------------------------- Je to můj historicky první zveřejněný recept, tak snad Vám bude chutnat:)