Australský masový koláč

Recepty, Mleté maso

Suroviny

700g mletého hovězího masa
2 balení=500g+500g listového těsta
1 větší cibule
2 lžíce škrobu pro přípravu masitých jídel
worcestrová omáčka
3/4 hrnku hovězího vývaru
3/4 hrnku kečupu
sůl, pepř
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. AUSSIE MEAT PIES Australské masové koláčky/ koláče

  2. V hrnci si na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme i maso. Až se vše zlehka osmahne, přidáme škrob, worcesterovou omáčku (asi 2 lžíce- podle chutě), vývar a kečup. Osolíme a opepříme. Vaříme tak dlouho, dokud nebude vše krásně spojené (asi 5 minut). Ochutnáme. Já často dochucuji worcesterovou omáčkou a solí;

  3. Na hladké mouce vyválíme listové těsto. Já měla 2 balení. První balení jsem použila na jeden velký koláč a další na 12 muffinů.

  4. Plátem z těsta vyložíme formu. Dno těsta propícháme vidličkou, aby se nám zbytečně nezvedalo. Vyplníme masovou směsí. Vyválíme další plát, kterým přikryjeme směs. Okraje kolem formy přilepíme bílkem. Nakonec plát opět propícháme a pomažeme vajíčkem.

  5. Pečeme v troubě na 190°C dokud nebude vršek zlatý - asi 20-25 minut. Podáváme s kečupem!!!

  6. PS: velký koláč je méně pracný;

  7. --------------------------------------------------------------- Je to můj historicky první zveřejněný recept, tak snad Vám bude chutnat:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!