Rebarborové chutney

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm)
2 lžíce hořčičných semínek
3 lžíce sušených brusinek
špetka soli
3 lžíce balzamikového octa
5 lžic třtinového cukru
1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý)
5 kousků hřebíčku
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut).

  2. Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.

  3. Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!