Rebarborové chutney
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 500 g rebarbory (očištěné a nakrájené na kousky 1 cm)
- 2 lžíce hořčičných semínek
- 3 lžíce sušených brusinek
- špetka soli
- 3 lžíce balzamikového octa
- 5 lžic třtinového cukru
- 1 lžička sušeného zázvoru (může být samozřejmě i čerstvý)
- 5 kousků hřebíčku
- 1 lžička mleté skořice
Postup Rebarborové chutney
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru dusíme na mírném ohni za občasného míchání se všemi uvedenými ingrediencemi, dokud směs nezhoustne a rebarbora není měkka (asi 30 minut).
Podle chuti nakonec ještě můžeme přidat třtinový cukr, balzamiko nebo červený vinný ocet. Směs má být příjemně sladkokyselá.
Malé skleničky a víčka vypláchneme vařící vodou. Vlijeme do nich chutney, řádně zavřeme a otočíme víčkem dolů, dokud nevychladnou. Skladujeme při nižších teplotách. Podáváme k sýrům, grilovanému nebo pečenému masu.