Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na 3 koláčky o průměru 12cm (nebo jedna menší koláčová forma):
- 1/2 listového těsta (popř. křehkého)
- cca 1/2 velkého bílého jogurt
- 1 vejce
- citronová kůra z 1 citronu
- 1 polévková lžíce cukru
- rebarbora
- jahody
- 1 polévková lžíce cukru
- snítka meduňky nebo máty
Postup Rebarborové koláčky s jahodami a jogurtem
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto vyválíme dotenka a vyložíme jím formičky až po okraj.
Rebarboru nakrájíme na kousky (já ji neloupu, ale kdo chce a je zvyklý, oloupe), vložíme spolu s cukrem a meduňkou do kastrůlku, přidáme cca 3PL vody a provaříme. Nesmí se nám rozpadnout na kaši.
Nakonec vhodíme pokrájené jahody a odstavíme.
Necháme vychladnout.
Jogurt vymícháme s cukrem, vejcem a citronovou kůrou dohladka a dáme na listové těsto.
Vrstva nesmí být příliš vysoká, pečením trochu nabyde, tak aby se tam vešla ještě navrch rebarbora s jahodami.
Vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme. Těsto na dně můžeme propíchat lehce vidličkou, aby se nevydouvalo.
Upečené vyjmeme a poklademe ještě teplé směsí rebarbory a jahod.
Necháme zcela vychladnout a nejlépe vychladíme ještě v lednici.