Pečená marinovaná krůtí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 krůtí spodní stehna
- 2 cibule
- 2 plátky másla
- snítka rozmarýnu
- 2 kolečka dobře omytého citronu
- Na marinádu:
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1 lžíce dobré sojové omáčky
- 1 lžička mleté papriky
- sůl
- pepř
Postup Pečená marinovaná krůtí stehna
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme a opepříme. Smícháme olej s hořčicemi, chilli a sojovou omáčkou. Stehna potřeme a necháme hodinu uležet.
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme do pekáče společně s rozmarýnem a citronem. Stehna položíme na cibuli a na každé dáme plátek másla.
Podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme na 180 st. asi 1,5-2 hodiny do měkka. Během pečení poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Před koncem pečení pekáček odkryjeme, přidáme teplotu a dopečeme na barvu. Podáváme s brambory nebo rýží.