Moje dortíky
Recepty, DortySuroviny
- rozpis na korpus na 1 vejce (suroviny násobte množstvím vajec, která použijete dle velikosti formy):
- 1 vejce
- 37.5 g cukru krupice
- 20 g hladké mouky
- 5 g hrubé mouky
- 12.5 g oleje
- 7.5 g kakaa nebo mletých mandlí nebo ničeho:-)
- krém (rozpis na klasickou kulatou formu cca 23 cm):
- 3 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce studeného mléka
- 3 žloutky
- 1 máslo
- 2 lžíce kakaa, nebo čokoláda nebo maliny, jahody (prostě cokoliv vás napadne)
Postup Moje dortíky
Postup přípravy receptu
-
korpus: bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu až nám začnou tvořit špičky, žloutky postupně vyšleháme s olejem do pěny, do pěny ze žloutků a oleje postupně přisypáváme mouku a bílky a opatrně vymícháme.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 1 hodinu, zkoušíme špejlí.
krém: žloutky s mlékem a cukrem a kakaem (případně čokoládou) šleháme do pěny nad párou (ale tak, aby se nám žloutky nesrazily), do vychladlé směsi zašleháme máslo a pokud děláme krém ovocný, nedáváme ke žloutkům kakao, ale maliny, či jiné ovoce zašleháme až při zašlehávání másla.