Pastýřská cuketa
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 menší cuketa
- 100 g kuřecí šunky
- 1/2 cibule
- 1,5 rajčete
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky strouhanky
- sůl
- chilli koření podle chuti
- 2 svazečky uzených korbáčiků
- zelená petrželka
- olivový olej
Postup Pastýřská cuketa
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, neloupeme. Překrojíme napůl, dužinu vydlabeme a necháme ji bokem. Poloviny cuket uvaříme v osolené vodě cca 5 minut a necháme je odkapat.
Na 1 lžíci olivového oleje mezitím osmažíme nasekanou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou šunku, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dužinu z cukety. Osolíme, posypeme čili kořením a chvíli restujeme.
Přidáme strouhanku, ještě chvíli restujeme. Do odstavené směsi nasekáme zelenou petrželku, popřípadě jiné bylinky, podle chuti.
Směsí naplníme půlky cuket a posypeme je nadrobno nakrájenými uzenými korbáčiky.
V předehřáté troubě pečeme cca 20 minut. Podáváme se zeleninou, brambory, nebo s chlebem.