Dort Kaktusy

Recepty, Dorty

Suroviny

korpus:
3 vejce
90 g cukru písek
70 g hladké mouky
20 g kakaa
3 lžíce oleje
špetka soli
2 banány
2 lžíce broskvové marmelády
1 dávka marcipánové potahovací hmoty ze suš.mléka viz poznámka
2 lžíce kokosu
1 lžička kakaa
zelené potravinářské barvivo
2 lžíce citronové polevy nebo královské glazury
krém:
3 lžíce polohrubé mouky
150 ml mléka
125 g másla
cukr moučka dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, všleháme cukr a poté postupně žloutky a olej.

  2. Nakonec vmícháme mouku s kakaem. Podrobný postup viz poznámka.

  3. Pečeme 30min. na 150°C. Vychladlý korpus prořízneme, spodek promažeme marmeládou, krémem, poklademe banány a přiklopíme vrchním plátem.

  4. Spodní plát lehce šikmo u dna seřízneme, aby vznikl dojem zkosení květináče. Pomažeme tence boky i vršek dortu krémem.

  5. Na krém povaříme mléko s moukou do husté kaše, necháme vychladnout, vyšleháme spolu s máslem a cukrem.

  6. Z marcipánové hmoty vyřežeme prkna na boky (přes folii vymáčkneme relief dřeva), boky obložíme a u dna důkladně přimáčkneme, aby vzniklo zaoblení květináče.

  7. Vršek lehce posypeme kokosem smíchaným s trochou kakaa (jen aby se obarvilo na světlou barvu imitující písek), posázíme kameny a kaktusy z marcipánu doplněné bílými trny z glazury (na špejlích, aby drželo a nekutálelo se po dortu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!