Oříšková srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
100 g Hery
100 g moučkového cukru
2 vejce
1 PL rumu
120 g vlašských ořechů
100 g polohrubé mouky
Krém:
2 žloutky
100g moučkového cukru
1 PL medu
1 Pl rumu
120 g vlašských ořechů
Dohotovení:
100 g moučkového cukru
2 PL citronové šťávy
2 PL horké vody
potravinářská barva žlutá a růžová
ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto utřeme Heru s cukrem, vejci a rumem. Přidáme ořechy a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v chladničce asi hodinu. Rozválíme na 3 mm tloušťku a vykrojíme srdíčka. Upečeme v troube při 180 °C. Necháme vychladnout.

  2. Na krém vyšleháme žloutky s cukrem v horké lázni. Odstavíme, přimícháme med, rum a ořechy. Vychladlým krémem potřeme polovinu srdíček a slepíme se zbylými.

  3. Z citronové šťávy, vody a cukru umícháme polevu. Půlku obarvíme růžovou barvou, půlku žlutou. Polovinu srdíček nazdobíme růžovou polevou, polovinu žlutou. Můžeme posypat ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!