Oříšková srdíčka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 100 g Hery
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 PL rumu
- 120 g vlašských ořechů
- 100 g polohrubé mouky
- Krém:
- 2 žloutky
- 100g moučkového cukru
- 1 PL medu
- 1 Pl rumu
- 120 g vlašských ořechů
- Dohotovení:
- 100 g moučkového cukru
- 2 PL citronové šťávy
- 2 PL horké vody
- potravinářská barva žlutá a růžová
- ořechy na posypání
Postup Oříšková srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Na těsto utřeme Heru s cukrem, vejci a rumem. Přidáme ořechy a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme ztuhnout v chladničce asi hodinu. Rozválíme na 3 mm tloušťku a vykrojíme srdíčka. Upečeme v troube při 180 °C. Necháme vychladnout.
Na krém vyšleháme žloutky s cukrem v horké lázni. Odstavíme, přimícháme med, rum a ořechy. Vychladlým krémem potřeme polovinu srdíček a slepíme se zbylými.
Z citronové šťávy, vody a cukru umícháme polevu. Půlku obarvíme růžovou barvou, půlku žlutou. Polovinu srdíček nazdobíme růžovou polevou, polovinu žlutou. Můžeme posypat ořechy.