Lískooříšková bábovka s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
250 g cukru krupice
150 g rozpuštěného másla
3 PL rumu
200 ml mléka
trochu citronové kůry
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g mletých lískových oříšků
50 g nastrouhané čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme čokoládu. Střídavě nalijeme to vymazané a vysypané formy.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!