Božská mana z mletého masa na rýži
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 vejce
- pepř
- mletá paprika(kdo rád ostřejší, dá pálivou)
- 250 g rýže
- 750 ml zeleninového vývaru
- kus másla
- tak 30 g hladké mouky
- 150 ml smetany na vaření 12%
- 50 g taveného sýra(je jedno jaký dáme)
- 200 g mražené zeleniny(nejlépe hrášek+kukuřice)
- 200 g cherry rajčátek
- 100 g goudy
- strouhanka
- pažitka
- sůl
Postup Božská mana z mletého masa na rýži
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni.
Pak si připravíme maso, které si dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, pepř, papriku, osolíme a zahustíme strouhankou tolik, aby nám šli uválet kuličky, které na malém množství oleje zprudka opečeme po všech stranách.
Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme jí zbylým vývarem a smetanou a převaříme tak 10 minut a poté rozpustíme tavený sýr a přidáme hrášek s kukuřicí a ještě nakrájenými rajčátky.
Takto připravený bešamel promícháme s uvařenou rýží, dáme do vymaštěného pekáčku a do ní zatlačíme usmažené kuličky, můžeme malinko zalít šťávou z osmaženého masa.
Vše zapečeme v troubě 25 minut na 180°C a ke konci posypeme nastrouhanou goudou, aby se rozpustila.