Božská mana z mletého masa na rýži

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 cibule
1 vejce
pepř
mletá paprika(kdo rád ostřejší, dá pálivou)
250 g rýže
750 ml zeleninového vývaru
kus másla
tak 30 g hladké mouky
150 ml smetany na vaření 12%
50 g taveného sýra(je jedno jaký dáme)
200 g mražené zeleniny(nejlépe hrášek+kukuřice)
200 g cherry rajčátek
100 g goudy
strouhanka
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninový vývar a 350 ml si dáme stranou a do zbylého vysypeme propláchnutou a okapanou rýži, vaříme jí na skus na velmi mírném ohni.

  2. Pak si připravíme maso, které si dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčko, pepř, papriku, osolíme a zahustíme strouhankou tolik, aby nám šli uválet kuličky, které na malém množství oleje zprudka opečeme po všech stranách.

  3. Z másla a mouky si připravíme jíšku, rozředíme jí zbylým vývarem a smetanou a převaříme tak 10 minut a poté rozpustíme tavený sýr a přidáme hrášek s kukuřicí a ještě nakrájenými rajčátky.

  4. Takto připravený bešamel promícháme s uvařenou rýží, dáme do vymaštěného pekáčku a do ní zatlačíme usmažené kuličky, můžeme malinko zalít šťávou z osmaženého masa.

  5. Vše zapečeme v troubě 25 minut na 180°C a ke konci posypeme nastrouhanou goudou, aby se rozpustila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!