Škvarkový kapusťák

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 kg kapusty (cca 1 hlávka)
300 g polohrubé mouky
škvarků dle libosti
3 vejce (1 bude na potření)
drcený kmín
majoránka
pepř
3-4 stroužky česneku
sůl
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji necháme povařit ve vroucí osolené vodě.

  2. Slijeme, vodu si uschováme a kapustu necháme zchladnout.

  3. Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek, mouku, vejce, okořeníme a dosolíme.

  4. Smícháme, přilijeme trochu uchované vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák.

  5. Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40 minut do vyhřáté trouby na 180-200 C.

  6. Když povrch zpevní, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem.

  7. Opečeme dozlatova.

  8. Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!