Škvarkový kapusťák
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 kg kapusty (cca 1 hlávka)
- 300 g polohrubé mouky
- škvarků dle libosti
- 3 vejce (1 bude na potření)
- drcený kmín
- majoránka
- pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- sádlo na vymazání
Postup Škvarkový kapusťák
Postup přípravy receptu
-
Kapustu si nakrájíme na nudličky a asi 3 minuty ji necháme povařit ve vroucí osolené vodě.
Slijeme, vodu si uschováme a kapustu necháme zchladnout.
Poté k ní přidáme škvarky, utřený česnek, mouku, vejce, okořeníme a dosolíme.
Smícháme, přilijeme trochu uchované vody. Konzistence by měla být o něco hustší než na bramborák.
Směs vlijeme na sádlem vymazaný plech, uhladíme a dáme péci na cca 40 minut do vyhřáté trouby na 180-200 C.
Když povrch zpevní, potřeme jej rozšlehaným vajíčkem.
Opečeme dozlatova.
Necháme trochu zchladnout, nakrájíme a podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo okurkou.