Vepřové ledvinky s hlívou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vepřových ledvinek
- 1 větší cibule
- 300 g hlívy ústřičné
- 1-2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- mletý kmín
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
Postup Vepřové ledvinky s hlívou
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky opláchneme pod tekoucí vodou. Rozřízneme je na polovinu a vykrojíme nežádoucí vnitřek. Nakrájíme je na kousky, opět opláchneme a necháme okapat.
Oloupeme cibuli a nakrájíme hlívu na drobno. Cibuli nakrájíme na jemno, usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění a na ní dáme ledvinky a hlívu. Dusíme asi 30 - 45 minut, až jsou ledvinky měkké. Není nutné podlévat, ledvinky a hlíva pustí vodu, občas zamícháme.
Zahustíme dle potřeby množství šťávy hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí. Podáváme s vařenou rýží.