Vepřové ledvinky s hlívou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových ledvinek
1 větší cibule
300 g hlívy ústřičné
1-2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžička sójové omáčky
mletý kmín
sůl
mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky opláchneme pod tekoucí vodou. Rozřízneme je na polovinu a vykrojíme nežádoucí vnitřek. Nakrájíme je na kousky, opět opláchneme a necháme okapat.

  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme hlívu na drobno. Cibuli nakrájíme na jemno, usmažíme na oleji do lehkého zrůžovění a na ní dáme ledvinky a hlívu. Dusíme asi 30 - 45 minut, až jsou ledvinky měkké. Není nutné podlévat, ledvinky a hlíva pustí vodu, občas zamícháme.

  3. Zahustíme dle potřeby množství šťávy hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!