Osvěžující roláda s tvarohem, lučinou a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g cukru
- 100 g polohrubé mouky nebo hladké mouky
- 3 vejce
- 2 PL oleje
- mandlové lupínky
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 smetana fix
- 2 PL Lučiny
- 1 PL cukru moučka
- 400 g čerstvých jahod
Postup Osvěžující roláda s tvarohem, lučinou a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme do mísy a vyšleháme s cukrem a olejem do husté pěny. Postupně přisypáváme mouku. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme jen dorůžova.
Hned po upečení srolujeme i s pečícím papírem (nedáváme na utěrku - nikam). Necháme vychladnout. Stáhneme z papíru a naplníme lučinovou nádivkou, kterou ušleháme z tvarohu, lučiny, cukrů dohladka.
Na náplň klademe jahody nebo jiné ovoce. Můžeme zdobit mandlovými lupínky, ale není nutné. Dáme do chladu a podáváme.