Játra na víně s červenou cibulí a jablíčkem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

asi 500 g vepřových jater
2 červené cibule
2 dcl vína
1 zelené kyselejší jablíčko
asi 100 g špeku
pár větviček rozmarýnu
pár větviček tymiánu
sůl
pepř
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Játra si přes noc namočíme do mléka s pár větvičkami bylinek.

  2. Druhý den si je vyndáme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

  3. Na pánvi si rozškvaříme špek, který jsme nakrájeli na kostičky. Na něm osmahneme játra, stačí z každé strany asi tak minutku a pak je vyjmeme a přidáme víno, nakrájenou cibuli na půlkolečka, cukr a bylinky. Víno necháme zredukovat, podlijeme vodou (záleží na každém kolik kdo chce omáčky, já dala asi necelé 2 deci) a zahustíme.

  4. Nakonec vložíme jatýrka, osolené a opepřené, nakrájené jablíčko na kostičky a krátce provaříme. Vše ještě dochutíme solí a pepřem. Podávala jsem s opečenou bagetkou s česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!