Rybí filé zapékané s červenou řepou
Recepty, RybySuroviny
- 4 ks rybího filé
- 300 g červené řepy
- 2 vejce
- 50 g hladké mouky+ 4 lžíce na obalení
- 200 ml mléka
- 1 lžíce petrželové natě
- olej
- pepř
- sůl
- 1 lžička mleté papriky
- mletý kmín
Postup Rybí filé zapékané s červenou řepou
Postup přípravy receptu
-
Cviklu ošúpeme a nakrájame na maličké kocôčky. Premiešame ju so soľou, mletou rascou a trochou korenia.
Múku na obalenie zmiešame s korením, soľou a paprikou a filé v tejto zmesi zľahka obalíme. Na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Filé uložíme do olejom vymasteného pekáčika aj s výpekom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C.
Mlieko prešľaháme s vajciami a 50 g múky, vyberieme filé z rúry a zalejeme. Vrátime do rúry a 10 minút pečieme. Potom opäť vytiahneme z rúry a posypeme cviklou. Pečieme ďalších 10 minút.
Podávame so zemiakmi alebo len so zeleninou.