Rybí filé zapékané s červenou řepou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks rybího filé
300 g červené řepy
2 vejce
50 g hladké mouky+ 4 lžíce na obalení
200 ml mléka
1 lžíce petrželové natě
olej
pepř
sůl
1 lžička mleté papriky
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cviklu ošúpeme a nakrájame na maličké kocôčky. Premiešame ju so soľou, mletou rascou a trochou korenia.

  2. Múku na obalenie zmiešame s korením, soľou a paprikou a filé v tejto zmesi zľahka obalíme. Na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Filé uložíme do olejom vymasteného pekáčika aj s výpekom. Dáme do rúry vyhriatej na 180°C.

  3. Mlieko prešľaháme s vajciami a 50 g múky, vyberieme filé z rúry a zalejeme. Vrátime do rúry a 10 minút pečieme. Potom opäť vytiahneme z rúry a posypeme cviklou. Pečieme ďalších 10 minút.

  4. Podávame so zemiakmi alebo len so zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!